Katten Trapeze - The original

Katten Trapeze - The original

Wat is een Kattentrapeze?

De kattentrapeze (The Original) is een inventieve speel/slaapplek voor katten, met name jonge en actieve katten. De trapeze is speciaal ontwikkeld om uitdaging te bieden aan de kat, door erin te springen, te klauteren en te zwieren.

Beweging! Balans! Spanning! Snelheid! Hoogte! De Trapeze heeft precies dezelfde kenmerken als die van gordijnen! Katten creëren vaak een route door het huis/de woonkamer om te razen, bv. over banken en in gordijnen. Als je een kitten koopt en deze direct laat wennen aan de Trapeze, zal hij de meubelen en het interieur veel meer met rust laten: de Trapeze is de uitdaging! Voor de rustige kat blijkt de trapeze een plek bij uitstek; hoog boven alles slapen op één van de kussens of lekker “verstopt” en opgerold in het hangmatje. En door de neutrale kleurstelling past de Trapeze in elk modern interieur en neemt niet teveel ruimte in.

 • De Trapeze imiteert de beweging die wordt veroorzaakt bij het gordijnen klimmen
 • Biedt uitdaging aan katten die zich vervelen
 • Activeert door nieuwsgierigheid de wat luiere kat 
 • Draagt bij aan de fitheid van de kat   
 • Er kan uiteraard ook heerlijk in de Trapeze geslapen worden.
 • Aanbevolen door het Kattengedragsadviesbureau                          
 • Makkelijk te bevestigen aan de muur of het plafond
 • Te wassen in de machine doordat de binnenkussens d.m.v. een rits eruit gehaald kunnen worden
 • De stof is oerdegelijk en speciaal geselecteerd voor kattennagels       
 • Past door de neutrale kleurstelling makkelijk in elk interieur en is bovendien niet kolossaal 
 • Schade aan meubels en gordijnen neemt af!!

Als je kat wat rustiger is en wat minder van de beweging houdt, kun je de Trapeze in een hoek hangen. Dat haalt de beweging er grotendeels uit. Om je kat te laten wennen kun je trapeze met het onderste kussen op de grond laten rusten, dat is voor een wat rustiger kat prettiger (bij jonge katten en actieve rassen is dit niet nodig, deze vinden hun weg spelenderwijs). Actieve rassen en kittens gaan voor 99.9% uit nieuwsgierigheid en speelsheid de Trapeze in. Van de rustige katten gaat de één er wel en de ander er niet uit zichzelf in, net zoals met een ander matje of speeltje dat je voor je kat koopt. Dit kun je zelf het beste inschatten voor je kat. Daarnaast kan er op de kussens heerlijk geslapen worden. In de dierenspeciaalzaak is ook “lokstof” verkrijgbaar. Door deze stof op de kussens aan te brengen, worden katten aangetrokken. 

De Kattentrapeze is geschikt voor 1 tot 6 katten en kan ongeveer tot 25 kg dragen, niet met betrekking tot de haak maar qua doorzakken van de Trapeze zelf. Het gehele product is van zeer sterke en degelijke kwaliteit.    

Opghangmogelijkheden:

De Trapeze kun je aan een haak in het plafond (beton of houten balk) hangen. Bevestig aan de haak een dik stuk (sisal)touw en bevestig aan het andere uiteinde de banden van de Trapeze. Door het touw wat langer te laten, hangt het vrij boven het hoogste kussen, waardoor het touw ook een speeltje voor de kat is. Sisaltouw is ook bij een bouwmarkt te koop. Je kunt ook een speeltje of veertje in de Trapeze hangen, deze lokt de kat uit om naar boven te klimmen.

 • Aan het plafond met een stevige haak (met plug) aangepast aan het materiaal van de ondergrond
 • Aan een haakje(met plug) aan de muur hangen
 • Sierhaak van hout of metaal  
 • De onderkant van een (open) trap met een haak of het touw om de trede bevestigt.
 • Aan een krabpaalconstructie bevestigen. 
 • Een deurhaak (kan maximaaleen 2 kussentrapeze aan hangen i.v.m. gewicht

Vulmogelijkheden voor de Kattentrapeze hoes:

 • Binnenkussens van Ikea: Gosa slan.
 • Eigen kussens  b.v. oude kussens die je over hebt.
 • Met oude kranten. De kattentrapeze hoezen kun je prima opvullen met oude kranten. Vul totdat het kussen stevig aanvoelt en verdeel de kranten. Als het kussen slap wordt of er gebeurd een ongelukje op dan gooi je de vulling gewoon weg en vul je de Trapeze opnieuw. Zo bespaar je niet alleen geld maar ook het milieu door verminderde productie van binnenk

Onderhoud:

De Trapeze kan eenvoudig afgestofzuigd worden zodat je de kattenharen makkelijk regelmatig kunt verwijderen.
Door de binnenkussens uit de Trapeze te halen d.m.v. de ritsen, kan je de katoenen hoes zo vaak als nodig is op 40 graden in de wasmachine wassen. Wij adviseren niet te centrifugeren, maar de hoes uit de machine recht te trekken en nat op te hangen. Bij centrifugeren zul je moeten strijken om de kreuk eruit te krijgen. De binnenkussens kunnen eventueel ook gewassen worden in een wolwasprogramma (of met de hand). De Trapeze is gemaakt van het natuurlijk materiaal: katoen. Deze stof is speciaal voor kattennagels geselecteerd en is evenals het stikwerk  supersterk. 
De binnen kussens zijn iets kleiner dan de buiten hoes zodat als u de katoenen stof op 40 graden wast deze iets kan krimpen. Katoen kan met textielverf in de gewenste kleur geverfd worden. Nadat de binnenkussens in de hoes zijn gestopt adviseren wij de kussens even op te schudden voor een mooier resultaat.

De kattentrapeze is snel leverbaar in 2 stoffen (jute of katoen) en in diverse kleuren.

2 artikel(en)

per pagina

2 artikel(en)

per pagina